Venit în România în 2007, Spase Dilevski (foto, în stânga) a petrecut 4 ani în Liga I, dar nu a rămas cu nicio amintire plăcută.
Fostul australian al Universității Craiova a revenit în țara natală și face dezvăluiri care nu ne fac deloc cinste.
Într-un articol intitulat „Partea neagră a superbului joc”, cei de la adelasidenow.com prezintă întâmplări regretabile petrecute în fotbalul din Europa de Est.
„Din păcate, aceasta e povestea „bolnavă” a situației de la unele echipe din Eurpoa de Este, după ce FIFPro a descoperit că mai mulți jucători au fost tratați ca niște sclavi”, scrie sursa citată.
Spase Dilevski e unul din puținii jucători care au acceptat să vorbească deschis despre experiența sa în Liga I. „A petrecut patru ani în România în dorința de a juca fotbal profesionist în Europa. Dar România s-a dovedit o piatră de moară în drumul spre „regatele” fotbalistice din Anglia, Italia, Spania sau Germania”, notează adelaidenow.com.
Dilevski povestește cum, la 21 de ani, a descoperit o altă lume a fotbalului. „Școlit” la PSV Eindhoven și Tottenham Hotspur, acesta a trăi
„Am văzut multe lucruri urâte din „primul rând”. Nu știam nimic despre România când m-am dus acolo. Știam trei jucători și mi-au vorbit frumos despre Liga I, dar ei nu au fost acolo foarte mult timp.
După un prim sezon destul de bun am semnat o prelungire pe trei ani. Patronul clubului a venit la mine și mi-a zis că dacă nu semnez o prelungire pe doi ani mă va trimite la echipa a doua pentru următoarele două sezoane și că va trebui să joc în divizia a V-a!
Cuvintele lui au fost: „Mă voi asigura că toată lumea va uita numele Spase Dilevski”. Când ești amenințat în felul ăsta e intimidant.
După, am jucat fără să fiu plătit. La un moment dat au trecut 6 luni fără să primesc vreun ban. Dar fiind străin, eram tratat puțin mai bine decât băieții locali și i-am ajutat pe câțiva să iasă din impas.
Spre finalul contractului am plecat de la club și am renunțat la mulți bani doar ca să scap. E vorba de o sumă cu cinci zerouri.
Eu și agentul meu am fost nevoiți să renunțăm la banii ăștia. Dar nu am fost singurul. Și alți australieni încă au de recuperat bani. Josh Rose, Michael Baird și Josh Mitchell încă se judecă în România. Sincer să fiu, nu cred că vor mai vedea acei bani vreodată„, povestește Dilevski.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER